Maailman antidopingjärjestö keskeytti tunnetun laboratorion Ranskassa

Maailman antidopingjärjestö keskeytti tunnetun laboratorion Ranskassa

Châtenay-Malabry -laboratorio kärsi saastumisesta kehonrakennusnäytteissä.

Châtenay-Malabry -laboratorio kärsi saastumisesta kehonrakennusnäytteissä.

Châtenay-Malabry -laboratorio kärsi saastumisesta kehonrakennusnäytteissä. Kuva: otettu osoitteesta www.elespanol.com

 

Maailman antidopingjärjestö (WADA) keskeytti maanantaina Chatenay-Malabry -laboratorion, Ranskassa käydyn dopinginvastaisen taistelun tunnuksen, koska steroidien positiivisiksi osoittaneiden kehonrakentajien näytteet olivat saastuneet, WADA itse raportoi.

”Keskeytys määrättiin sen jälkeen, kun AMA löysi analyyseihin liittyvät ongelmat,” AMA sanoi lausunnossaan verkkosivustollaan.

Seurauksena on, että ainoa ranskalainen laboratorio, joka analysoi noin 13 500 näytettä vuonna 2016, ei voi suorittaa dopingin torjuntaa ennen kuin se on saanut uudelleen AMA: n luvan.

WADA # 39: n päätöstä motivoinut tapahtuma tapahtui viime keväänä, kun suoritettiin suuri kehonrakennuksen valvontaoperaatio, selitti Ranskan antidopingviraston (AFLD) sihteeri Mathieu Teoran, joka kuvasi tapahtumaa jaksosta. ”poikkeuksellinen”.

Erityisesti joidenkin näytteiden pitoisuus oli sellainen, jopa 200 kertaa korkeampi kuin klassinen positiivinen, että analyysirobotti ”saastunut” huolimatta tavanomaisista puhdistustoimenpiteistä, Teoran selitti.

Vastuuhenkilö vakuutti, että tämä tapaus koski vain ”kaksi näytettä” ja tuo ”asianmukaiset korjaavat toimenpiteet toteutettiin välittömästi” ongelman ratkaisemiseksi.

LUKEA  Uutisia urheilu ravitsemuksesta, muotista, työllisyydestä ...