Robert Farah vapautettiin dopingista

Wimbledonin ja US Openin kaksinkertainen mestari Kolumbian tennispelaaja sanoi maanantaina, että ITF # 39: n päätös poistaa doping-seuraamuksensa päättyy painajaiseen ja antaa hänelle mahdollisuuden palata välittömästi tuomioistuimille voittaakseen kullan Tokion olympialaisissa.

http://fdradio.net/wp-content/uploads/2020/02/farahR.jpg

Kansainvälinen tennisliitto (ITF) kumosi Farahille tammikuussa määrätyn dopingrangaistuksen sen jälkeen, kun urheilijan # 39 selitykset siitä, kuinka hän nieli Boldenonea, kehonrakennuksessa ja muissa urheilulajeissa yleisesti käytettyä eläinlääkettä, hyväksyttiin. parantaa suorituskykyä, vaikka se on kielletty, koska sitä pidetään dopingin aiheuttajana. “Se oli painajainen siitä ensimmäisestä sähköpostiviestistä, jonka sain. Kun tiedät, että et ole tehnyt mitään väärin ja että se vie sinut yllätyksenä, tunnet aluksi suuren avuttomuuden (…). Ei ole ollenkaan helppoa kohdata sitä ja vain ihmiset, joiden kanssa ympäröit itseäsi, jatkuva tuki, auttavat sinua, ”Farah kertoi toimittajille.

Seuraamuksen tekohetkellä 33-vuotias tennispelaaja – maailman johtava kaksinkertaistuessa – kertoi ITF: lle ilmoittaneensa positiivisen testin Boldenonaan, anabooliseen steroidiin, jonka hän sanoi olevan hänen ruumiissaan syömistä varten Kolumbian liha. ”Hra Farah # 39: n selitys siitä, kuinka Boldenone tuli järjestelmään, hyväksyttiin ja todettiin, että hän ei ole syyllinen tai huolimaton antidoping-ohjelman 10.4 artiklan rikkomisesta,” ITF sanoi lausunnossaan.

“Kun todetaan, että virheitä tai huolimattomuutta ei ole, ohjelman 10 artiklan 4 kohdassa määrätään, että kaikki sovellettavat tukikelpoisuusajat poistetaan kokonaan. Siksi pelaajan väliaikainen keskeyttäminen (määrätty 21. tammikuuta 2020) poistetaan heti, ”hän lisäsi. Viime vuonna Farah voitti miesten # 39 kaksinkertaisen tittelin Wimbledonissa ja United States Openissa maanmiehensä Juan Sebastin kanssaán Cabal. ”AMA ja NADO Colombia (COLDEPORTES) voivat hakea päätöstä urheilun välimiesoikeuteen,” sanoi ITF.

Farah selitti, että hän nieli Boldenonea kuluttaessaan naudanlihaa Kolumbiassa illalla ennen testiä äitinsä # 39 talossa Kalilla ja että se sisälsi lehmälle injektoituneita ainejäämiä sen kasvun kiihdyttämiseksi ennen teurastusta. Farah # 39: n äiti väitti vakuutuksessaan ostaneensa kilogramman # 39; ulkofileetä # 39; paikallisesta supermarketista ennen sen keittämistä ja syömistä poikansa, morsiamensa ja perheen ystävän kanssa. Samaan aikaan Kolumbian maataloudesta vastaava virkamies vahvisti, että Boldenone on sallittu nautakarjassa maassa.

LUKEA  Brawn - avain laadukkaan fysiikan rakentamiseen

ITF vahvisti, että Farahille tehtiin dopingtestejä 10 kertaa maaliskuusta lokakuuhun 2019, kaikilla negatiivisilla tuloksilla. «Minulle palaaminen tuomioistuimelle ja kilpailukyky on jo siunaus, mikä motivoi minua antamaan parhaani. Tiedän tietysti, että olympialaiset ovat tulossa, Sebas (Sebastián Cabal) ja asetin suuren tavoitteen noihin olympialaisiin ja toivottavasti voimme todella antaa parhaamme ja saada suuren voiton Kolumbialle, ”päätti Farah.

Farah ja Cabal kävivät vuoropuhelua Washington DC: ssä City Open 2019 -tapahtumassa Farid Deantonio kanssa osoitteesta www.fdradio.net